Hieronder vind je een overzicht van interessante boeken op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. 

 


 

Het leven is niet iets dat ons overkomt. Louise Hay legt uit dat onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over het leven vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen. Door die gedachten en overtuigingen te veranderen, kunnen problemen oplossen. Het boek staat vol positieve affirmaties en tips om ze te gebruiken. Het vergt even doorzetten, maar elke negatieve gedachte over jezelf kan worden vervangen door een positieve. Hoe meer je daarmee werkt, hoe meer je leven in positieve zin zal veranderen.


Dit is het levensverhaal van Paramahansa Yogananda, een van de grootste yogi's die India heeft voortgebracht. Yogananda vertelt uitgebreid over zijn jeugd en zijn toetreding tot de Swami-Orde. Op vrij jonge leeftijd ontmoet hij zijn guru, Swami Sri Yukteswar en bij hem doet hij alle kennis op die een yogi nodig heeft. Hij bereikt er samadhi, ofwel de hoogste staat van bewustzijn, van eenheid met God. Hij schetst uitvoerig zijn religieuze ontwikkelingsgang, die bol staat van wonderen, visioenen en geestverschijningen, die de macht van de geest over het lichaam moeten aantonen. Zijn leraar stuurt hem vervolgens naar het westen, waar mensen nog te weinig kennis hebben van het spirituele leven. Yogananda brengt het grootste deel van zijn leven door in de VS en kreeg daar veel aanhangers met de stichting van zijn Self Realization Fellowship in Los Angeles. 


In dit mooi vormgegeven boek vertelt Tosca Tetteroo op een heldere en duidelijke manier hoe je een verantwoorde en waardevolle verbinding met edelstenen en mineralen kunt aangaan en hoe je kunt bepalen wat de juiste steen voor jou op dit moment is. Het is een boek over edelsteentherapie zonder franje, en geschreven vanuit een diep respect voor de natuur. Het laat zien dat het kiezen voor een bepaalde steen je bewuster maakt want een steen nodigt uit tot 'herkenning en erkenning' en dat levert op dat er veranderingen zullen plaatsvinden die tot een betere balans leiden in alle facetten van het leven.


Onmisbaar en mooi vormgegeven naslagwerk voor liefhebbers van kristallen. Vele bekende en minder bekende stenen komen voorbijen per steen wordt uitgebreid ingegaan op vorm, kleur, toepassing en vindplaats. De gids geeft een uitgebreide beschrijving per kristal, inclusief de spirituele, geestelijke, psychische, emotionele en fysieke eigenschappen. Inmiddels zijn ook een tweede en derde deel uit van de kristallengids. Die heb ik nog niet bekeken, maar in beide boekjes zouden zo'n tweehonderd tot tweehonderdvijftig nieuwe kristallen worden beschreven, waaronder zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie.